Home page       Contact us

 
DOFIN - Doctoral School of Finance and Banking
         
   
  Admission 2024 (only in Romanian)
........................................................................................................................
 

Discover more about us
..........................................................


Programul de master Finante si Banci - DOFIN este organizat de catre Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori. Cifra de scolarizare pentru anul universitar 2024-2025 este de 51, 29 (din care 5 locuri pentru romani de pretutindeni) fiind locuri finantate de la bugetul de stat.

La concursul de admitere au dreptul sa participe absolventi cu diploma de licenta sau echivalenta, indiferent de anul absolvirii programului de licenta. Acesta trebuie sa fie acreditat sau autorizat sa functioneze provizoriu, conform legii.

 

In ceea ce priveste perspectivele absolventilor DOFIN, un studiu efectuat in anul 2019 a evidentiat faptul ca salariul mediu net lunar al unui absolvent DOFIN este cu aproximativ 70% mai mare decat media din sistemul financiar bancar.

Programul DOFIN are o experienta de peste 25 ani, fiind acreditat in anul 1994 de catre Comisia Europeana in calitate de Centru European de Excelenta, in urma unei competitii internationale la care au participat 24 de consortii si au fost selectate 2 consortii, respectiv cel condus de ASE impreuna cu Universitatea Reading - UK, Universitatea Toulouse - Franta si Universitatea Erasmus - Olanda (programul DOFIN) si cel coordonat de Charles University - Cehia (programul CERGE).

Programul DOFIN face parte din CFA Institute University Affiliation Program, lucru care confirma faptul ca disciplinele de la DOFIN acopera cel putin 70% din programa CFA. De asemenea, in anul 2004 programul DOFIN a fost inclus in lista PRMIA a celor mai bune programe de masterat in finante-banci pe plan mondial.

O descriere mai larga a programului DOFIN este disponibila in doua brosuri de prezentare aici si aici.

In anul 2021 a fost incheiat un protocol intre ASE si Banca Nationala a Romaniei privind consolidarea celor doua programe de masterat oferite de Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si gestionate de catre Departamentul de Moneda si Banci (BANCAS si DOFIN), cele doua programe oferind directii complementare privind analiza fenomenelor financiare si activitatilor bancilor centrale. In ceea ce priveste activitatea bancilor centrale, programa DOFIN acopera in special competente specifice departamentelor de modelare si prognoze macroeconomice, politica monetara, studii economice, stabilitate financiara, operatiuni de piata, relatii internationale. Programul DOFIN reprezinta o sursa importanta de economisti cu inalta calificare pentru aceste departamente de specialitate din cadrul Bancii Nationale a Romaniei. De exemplu, 7 dintre absolventii promotiei DOFIN 2021 sunt angajati in aceste departamente ale BNR. O scurta descriere a celor doua programe de masterat gestionate de catre Departamentul de Moneda si Banci, in contextul Protocolului BNR-ASE, este disponibila in interventia domnului prof. univ. dr. Bogdan Negrea, directorul Departamentului de Moneda si Banci, din cadrul Conferintei BNR-ASE 2022:

Modulele de curs se desfasoara in sistem clasic: 14 saptamani activitate de predare urmate de sesiunea de examene (2-3 saptamani), cursurile si seminariile fiind programate intre orele 18.00 si 21.00

Metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere la programele de masterat - 2024

Mai multe informatii privind desfasurarea procesului de admitere la programele de masterat sunt disponibile aici.

Adresa email de contact pentru programul DOFIN: ciprian.necula@fin.ase.ro .

   
         
New Page 1